设计内容: 室内设计

设计时间: 2016/10/1

完工时间: 2018/5/1

获得奖项: 2018英国FX奖  WINNER
2018年度国际空间设计大奖(艾特奖)最佳办公空间设计大奖

 

Design Content: Interior Design

Design time: 2016/10/1

Completion time: 2018/5/1

Awards: 2018 UK FX Award WINNER
2018 International Space Design Award (Aite Award) Best Office Space Design Award

Dong Sheng International incubator

东升国际孵化器

本项目位于北京一个多层、低密度、庭院式、风景优美的园区中,整个园区的建筑为现代的中式风格,项目就选址在其中一栋建筑的顶层空间,顶层空间为坡屋顶,且层高较高。


设计师并没有采用常规联合办公空间中的创意、激情、个性的基调,而是以素真、自然为基调,以“院落”的空间主题,营造室外、自然的工作环境,希望在这里创业、工作的人们能够静心思考,回归工作、创业的本心。


在边角及中心置入一些 “建筑”,建筑间形成了“院落。每个“院落”均以树为主体,地面采用仿真草坪地毯,“院落”之间采用小道串联起来,每个院落的环境都非常静雅、私密。


设计师充分利用的原建筑的空间特点,在空间较高的 几个“建筑”里,设计了夹层,并置入连廊、楼梯将它们连接起来,丰富了空间层次。主要材料为低造价的水泥涂料、仿真草坪地毯和原木,极大的降低了建造成本。增加的夹层空间,使业主也能获得更多的营收。

 

The project is located in a multi-storey, low-density, courtyard-style, and beautifully landscaped park in Beijing. The entire campus is built in a modern Chinese style. The project is located in the top space of one of the buildings, and the top floor is a sloping roof. The layer height is higher.
The designer does not adopt the basics of creativity, passion and personality in the conventional joint office space. Instead, he uses the theme of “the courtyard” to create an outdoor and natural working environment based on the real and natural theme. He hopes to start a business here. People who work can think quietly and return to the heart of work and entrepreneurship.
In the corners and the center, some "buildings" are placed, and the buildings form a "garden. Each "garden" is dominated by trees. The ground is made of artificial turf carpets, and the "courtyards" are connected in series by small lanes. The environment is very quiet and private.
Designers make full use of the spatial characteristics of the original building. In several "buildings" with high space, the mezzanine is designed and placed in corridors and stairs to connect them to enrich the space level. The main materials are low-cost cement coatings, simulated lawn carpets and logs, which greatly reduce construction costs. Increased mezzanine space allows owners to get more revenue.

扫描二维码分享到微信